Létrabútor

Szokolyi Zsuzsa, 2017. 04. 13.

 

Ki mondta, hogy a létrát csak a szakemberek használhatják? Újabban divatba jött, hogy különböző felhasználásra, lakásokban is hasznosítják, mint bútor.
Ha eddig valaki azt mondta volna nekem, hogy az ő minigardrobe-ja egy létrából van, valószínűleg kinevettem volna. Kisebb utánajárást követően azonban arra döbbentem rá, ez egy irtó jó és kreatív megoldás! Nem is tudom mi dobná fel jobban például a nappalit, mint egy létrabútor.

 


Ezen a képen a festőszakmában használatos eszközt, mint képtartót használták fel. A faanyag kezelése után egyszerűen csak rögzíteni kell a falra, és felkerülhetnek a becsben tartott fotók, emlékek, dísztárgyak.

 Fürdőszobába:

Másik frappáns megoldás a fürdőszobai felhasználása, mint törölközőtartó/ szárító. Nem jutott volna magamtól eszembe, de valóban praktikus és kényelmesen elférnek rajta a törölközők. Ebben az esetben egyetlen dologra kell figyelni: a festékanyag kiválasztására. Ugyanis, mivel a fa valószínűleg sok vízzel érintkezik ebben a helyiségben, olyan időtálló bevonat szükséges, amely meggátolja annak elázását.

Rettentő fontos szempont egy előszobában, hogy a lábbelik tárolásáról gondoskodjunk.
Ha egy vendég belép otthonunkba, elsőként az előszobát pillantja meg és lássuk be, nem túl bizalomgerjesztő, ha csetlik-botlik cipőinkben. Erre is felhasználható egy egyszerű ám annál nagyszerűbb, hétköznapi létra! Anyagát tekintve elsősorban a fa létrákról beszélünk, már csak azért is, mert ezeket megmunkálni és rögzíteni is könnyebb. Tulajdonképpen bármilyen színben, méretben, szögben felhelyezhető, vásárlása pedig szinte minden festékboltban, barkácsüzletben vagy hipermarketben megoldható.


Felhasználhatóságát tekintve nem csak mint tároló vagy képtartó szolgálhat, egyszerűen a falhoz támasztva is különleges hangulatot adhat szobáinknak. 


A mindennapi használaton kívül -ahogy ez az Instagram fotó is mutatja- felhasználható rendezvények, szülinapok, garden party-k alkalmával is, ha az asztalon már nincs több hely. Tulajdonképpen csak pár, megfelelő méretű tálcára esetleg lécre van szükség, és már kész is a homemade tálaló. Milyen frappáns!

A lényeg: Merj kreatív lenni!

 

 

Vélemények

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket (cookie) használunk. Az adatvédelemre vonatkozó szabályzatunkat itt találja.