Kreatív megoldások

Szokolyi Zsuzsa, 2017. 04. 13.

Polc lécekből

Ha szereted az egyedi dolgokat, itt van például ez az egyszerű fali dísz, melyhez csak pár darab vékony falécre van szükség. Fontos, hogy a léceket előtte alaposan csiszoljuk le és használjunk alapozó festéket. A léceket egymáshoz rögzítve, a tetszőleges színnel lefestve egyedi előszobai/szobai fali díszt varázsolhatsz. 

 

Falfestés seprűvel

Hallottál már erről a technikáról? A frissen festett falakon egy egyszerű seprű segítségével is különleges hatást érhetsz el, a képen látható módon. Ez a módszer rusztikus, egyedi megjelenést kölcsönöz a lakás bármely pontján! Elkészítéséhez falaidon egy hagyományos cirokseprűre lesz szükséged, valamint a kiválasztott színárnyalatra. Miután felhordtad a hengerrel a festéket, a seprű segítségével szinte bármilyen motívumot megrajzolhatsz. Az alábbi képen például egyszerű függőleges mintázatot kapott a fal. 

 

La escoba #escoba #broom #clean #limpieza

A photo posted by Kiki F O T O G R A F I A (@kiki_garcias) on


Virágállvány raklapból

Ha vagy olyan szerencsés, hogy rendelkezel kerttel, udvarral, esetleg terasszal ahol a nyári melegben hűsölhetsz, dísze lehet akár ez a raklapból készült virágállvány is. A fát ajánlott a festés előtt és csiszolás után lekezelni mélyalapozóval és falazúrral. A festéshez használd a kiváló minőségű Cellkolor Aqua zománcfestékeket!

A photo posted by @oneday_bymadeleine on

"A lelkesedés ihlettel teli izgalom, motiváció, és egy csipetnyi kreativitás."

Mágnestábla gyerekszobába  

A gyerekszoba csodás kelléke lehet egy mágnesfal, melyre a gyerekek különböző ábrákat, szavakat, fotókat rakhatnak. Fejleszti a kreativitást és jó elfoglaltság is egyben! Elkészítéséhez akril alapú festék szükséges, mely fémport tartalmaz, ezzel biztosítva a mágneses kölcsönhatást. A festék felkenve szürke, így ha ez túl sötétnek bizonyul, latexfestékkel (Inntaler) bármilyen színűre festhető. A gyerekek imádni fogják!

 

A photo posted by Kimberly Peterson (@kimbasliving) on


Polcrendszer ládából

Manapság divatba jöttek a fabútorok, ezen belül is a kézzel, raklapból vagy ládából készült használati tárgyak.

A festési munkálatok előtt minden esetben elsődleges szempont a fa anyagának és tulajdonságainak megfelelő kezelése mint csiszolás, alapozás és egyéb előkészületek. Ez azért fontos, hogy a festék, amelyet felhordunk a fára, minél hatékonyabban szívódjon be a belső rétegekbe, ezzel csodás végeredményt és hosszú időn át tartó védelmet biztosítva.


Ha kedvet kaptál, Te is bátran nekifoghatsz akár egy egész polcrendszer megalkotásához, faládákból. Az interneten számos helyen van már lehetőség ezek beszerzésére, és az árak sem az eget verik. 
A raklap vagy láda megmunkálásakor tudnunk kell, hogy a nyers anyag az átlagosnál több festéket fog magába szívni, ezért a szükséges festékmennyiség kiszámításához és vásárlásához érdemes kikérni szakembereink segítségét. 

Jó munkát és kitartást kívánunk!  

Vélemények

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket (cookie) használunk. Az adatvédelemre vonatkozó szabályzatunkat itt találja.