Autóklíma tisztítás gyorsan, egyszerűen

Szokolyi Zsuzsa, 2018. 08. 13.

Számtalanszor hallani az aszthmás és egyéb légúti megbetegedések súlyosságáról. Ezen problémák legtöbb esetben örökletesek, ám nagy számban okozzák egyéb tényezők. Ilyen például az autó klímájának szennyezettsége, hiszen a gombák, baktériumok és egyes vírusok számára kiváló táptalajt jelent az autók szellőzőrendszere, melyek ha aszthmát nem is minden esetben, de fejfájást, fáradékonyságot, köhögést és prüszkölést annál gyakrabban kiválthatnak.

 Az autószervizek különböző módszerekkel vállalják klímák tisztítását, ezek ára azonban 3-4000 forinttól kezdődnek és igen időigényesnek mondhatók.

Mazda klímája

Ózonos autóklíma-tisztításnál egy úgynevezett ózongenerátort alkalmaznak, melynek előnye, hogy vegyszer nélkül dolgozik és ózon segítségével tisztítja meg az utasteret a káros szennyeződésektől és a kellemetlen szagoktól. Ám ez korántsem gyors megoldás, tekintve az autószervizek leterheltségét. Előfordulhat, hogy akár egy napra is ott kell hagynunk személyautónkat, míg végre sorra kerül.

A habbal történő klímatisztítás A habbal történő klímatisztítás elsődleges előnye az alapos fertőtlenítés, hiszen a hab minden apró rést képes kitölteni, ám a szervizekben használt ipari tisztítógépek rejtenek magukban némi rizikót. A nagynyomású hab ugyanis folyékonnyá válhat és befolyhat a műszerfal belsejébe az illesztések résein. 
Ennek eredményeképpen károsíthatja az autó elektromos berendezéseit és akár az autórádió is tönkremehet.

Forradalmi újítás az autóklíma-tisztításban 

A jó hír azonban, hogy ezen megoldásokon kívül is van lehetőségünk az autóklíma házilagos tisztítására.A MOTIP AIRCO REFRESHER egy speciális szórófejes aeroszol, amellyel ugyanazt a hatást érhetjük el, mint amit az autószervizekben.  

NAGYON FONTOS, és sokan tévednek, amikor azt gondolják, hogy a klímaberendezések szűrőjén telepednek meg és szaporodnak el a baktériumok. Az igazság az, hogy hiába cseréljük évente a klímaszűrőt, a fertőzések és baktériumok a klímatest belsejében szaporodnak el. Ezért fontos legalább évente egyszer a klíma belső takarítása.

 
Az Airco Refresher használata:

A klímatisztító aeroszol használatára vonatkozóan nincsenek olyan előírások, melyek  elvégzése különösebb hozzáértést igényelnének, tehát otthon is nyugodtan hozzáfoghatunk. Az alábbi videó is segítségünkre lehet! A spray hőmérséklete szobahőmérsékletű, tehát 5-30 fok közötti legyen! Használat előtt minden esetben alaposan rázzuk fel, hogy a hatóanyagok összekeveredjenek és hatékonyan működjenek

  • Húzzuk fel az összes ablakot és zárjuk be az ajtókat
  • Kapcsoljuk be a klímát úgy, hogy a belső levegő keringetésre legyen állítva.
  • Ezek után helyezzük el a klímatisztító sprayt az autó egy központi részén(a hátsó ülések közötti "küszöb" a legmegfelelőbb)
  • Várjuk meg, míg a doboz teljes tartalma az autó légterébe kerül.


    A videón egy Mazda személygépkocsi belső terét frissítettük fel.
     

A belső keringetésnek köszönhetően a klímaberendezésbe bekerül a MOTIP AIRCO REFRECHER és ezzel az egész rendszert átjárja a tisztító és légfrissítő hatású spray.

A Motip által piacra dobott másik nagyon keresett termék a MOTIP AIRCO CLEANER, amely - mint nevéből is kivehető - tisztító és fertőtlenítő hatással bír. Ez a hab állagú spray hosszú szórófejének köszönhetően pontosan a klíma azon területére szórja a habot, ahol arra tényleg szükség van, ezzel elkerülhető az ipari tisztítás során gyakori műszaki meghibásodás a személygépjárműben. 

Ezek tudatában bátran állíthatjuk, hogy ez az eddig ismert legegyszerűbb módja annak, hogy tisztán tartsuk az autók klímáját és ezáltal megőrizzük saját egészségünket.

Próbálja ki és írja le tapasztalatait, ezzel is segítve munkánkat!

Jó kísérletezést! :) 

Vélemények

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket (cookie) használunk. Az adatvédelemre vonatkozó szabályzatunkat itt találja.