Hatékony Vízszigetelés Penészes, Salétromos Falak Megelőzésére

Gondoskodjon a vízszigetelésről, még mielőtt késő lenne!

Otthonunk legkényesebb területeire, mint a fürdőszoba és egyéb vizes helyiségek, a szokottnál nagyobb figyelmet kell fordítanunk szigetelés tekintetében, hiszen ezeken a területeken sokkal nagyobb a nedvesség és a páratartalom, ami az aljzat, a csempe és a falak idő előtti minőségi romlásához vezethet. A nedves falak gombásodást, penészt idézhetnek elő, melyek súlyosabb esetekben egészségügyi megbetegedéseket is okozhatnak. A nedves falak és padló további következményei a málló vakolat és a salétromos fal. Ezért fontos a vizes helyiségek nedvesedés elleni védelme, azaz a vízszigetelés. 

Házépítés, felújítás, házszigetelés így falszigetelés során is az egyik legfontosabb szempont, amit szem előtt kell tartanunk az az, hogy minnél maradandóbb, időtállóbb legyen, amibe a pénzünket fektetjük. Erre lehet tökéletes megoldás a vízszigetelés.

A SoudaGum használatához segítséget nyújt az alábbi videó:

Ha már lerakta a csempét, késő...!

Otthonunk építésekor és felújításakor ma már igen nagy hangsúlyt kap a falszigetelés, mely védelmet nyújt télen a hideg, nyáron a meleg, a víz, így a pára és egyéb kártékony hatások ellen is. Ha a vizes helyiségek szigetelése a cél, tartsuk szem előtt, hogy a Soudal vízszigetelő anyagok nem utólagos szigetelésre valók. 

Fürdőszoba és egyéb vizes helyiségek csempézése előtt a beton vízszigetelésére, vízzáró burkolat gyanánt ajánljuk a Soudal – SoudaGum folyékony fóliát.
A SOUDAGUM LM oldószermentes folyékony fólia beltéri falszigetelő rendszerként tökéletes védelmet nyújt a beton és a csempe közt megbúvó víz, vízkő, klór, a tisztítószerek, könnyű savak és lúgok ellen, de alkalmazható lamináltpadló, padló, kerámia járólapok alá, zuhanytálcák alá és a konyhában egyaránt.
A SOUDAGUM LM nem igényel további megerősítést, kiegészítéseként a falak és a padló csatlakozásánál, sarkokban és csöveknél ajánljuk a SOUDATAPE szalag használatát.

Felhasználási területei: beton, gipszkarton, OSB, ásványi vakolatok, stb. 

Felület előkészítése:

Távolítsuk el a kezelendő felületekről a nagyobb kitüremkedéseket, egyenetlenségeket egy erre alkalmas eszközzel, pl. glettvassal!

Alapozás:

A felület alapozásához ajánljuk a Soudal SOUDAPRIM mélyalapozót, mely egy diszperziós mélyalapozó lágyítóval és áramlásszabályzó részecskékkel. Az alapozó száradási ideje kb. 4 óra.

Élek, sarkok, csövek melletti területek megerősítése:

Az alapozó száradása után a folyékony fólia felkenését kezdjük az éleknél és a sarkokban, majd helyezzük fel a hajlaterősítő SOUDATAPE ST szalagokat! A belső sarkokhoz speciális kialakítású SOUDATAPE IC szalagot használjunk, mely tovább erősíti a hajlatok vízzáró funkcióját. 
A csövek körüli vízzáróság megerősítésére a SOUDATAPE PD csőátvezető alátétet ajánljuk, de ennek hiányában a SODATAPE ST szalagból is levághatunk egy csíkot, mely funkcióját tekintve tökéletesen helyettesíti a csőátvezető alátétet.
Ezek után a kenhető vízszigetelő fólia felvitele következik a teljes felületre! A festéshez használjunk jó minőségű festőhengert és ecsetet! A SOUDAGUM száradási ideje kb. 12 óra, ezután a felületre felvihető a csemperagasztó és egyéb kötőanyagok.

Tartsa távol a penészt és egyéb kellemetlenségeket a Soudal Hydro System használatával!

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket (cookie) használunk. Az adatvédelemre vonatkozó szabályzatunkat itt találja.