Magnat Kitchen & Bathroom Kerámiafesték

Cikkszám: FE002366
1A Gyártó a csomagoláson megadott utasításait követve a festék a sima és megfelelően előkészített felületeken nem szívja fel a szennyeződéseket és a „problémás” foltokat, mint a: - ketchup, napraforgóolaj, vizes filc, zsírkréta, rúzs, mustár (1 órán belül eltávolítandó),- kávé, tea, bor (15 percen belül eltávolítandó). A foltok és a „problémás” szennyeződések eltávolítása az érdes, egyenetlen felületekről nehézséget okozhat.

2PN-C-81914:2002 I – nedves dörzsölést álló festék.

3A Gyártó a csomagoláson megadott utasításait követve a festék a sima és megfelelően előkészített felületeken intenzív használatot álló, tartós színt biztosít, mindenek előtt a nyilvánosan használt helyiségekben, beleértve az olyan hatásokat mint: kézzel vagy más testrésszel való érintkezés, véletlenszerű érintkezés a különböző tárgyak festett felületével pl. kabát, táska; beleértve a gumiból és műanyagból készült tárgyakat, melyek nyomokat és foltokat hagynak (pl. cipőtalp, porszívó, szék, kerékpár),gőzök (pl. a konyhában),szennyeződések, fény (beleértve az UV-sugárzást),vizes kefével történő súrolás és a PN-C-81913 norma szerinti tisztítás (nem vonatkozik a fertőtlenítő- és tisztítószerekkel történő tisztításra, beleértve azokat is, melyek klórt vagy fehérítőt tartalmaznak). A kifejezetten intenzív koszolódás során keletkező nyomok könnyen eltávolíthatók egy nedves és puha szivacs segítségével.

4A bevonatvédő szerek hatékonyságának tesztelése a bevonatban található gomba ellen –PN-EN 15457:2014 laboratóriumi módszer.

5Antibakteriális jellemzők felmérése műanyag és más nem porózus felületeken - ISO 22196/JIS Z 2801 szabvány alapján.

6MAGNAT henger vagy egyéb festőhenger (10-19 mm szálhossz).

7Felület száradási ideje 23 ± 2 oC hőmérsékleten, 50 ± 5% relatív nedvességtartalomnál, 3. szint.

8A vizsgálatot válogatott fertőtlenítőszerekkel végezték.*Foltállósági garancia - Garanciavállaló: FFiL Śnieżka SA, Al. Jana Pawła II 23, 00-854 Varsó. A garanciavállaló magyarországi Forgalmazója
db
10 900 Ft
4 360 Ft/ L
Raktáron
Magnat Kitchen & Bathroom Kerámiafesték
 • Szín:
  Fehér
 • Gyártó:
  Poli-Farbe
 • Alkalmazási terület:
  Belső falfelület , Fal és mennyezet , Fürdőszoba , Konyha
 • Átfesthetőségi idő:
  min, 2 óra után
 • Felhordás típusa:
  Ecset , Epoxy henger , Aeroszolos
 • Hígítás típusa:
  Vizes hígítású
 • Kiadósság (m2):
  16
 • Kiszerelés:
  2.5 L
 • Rétegszám:
  2 réteg

FELHASZNÁLÁSI MÓD:

Előkészítés – a festésre szánt felületet elő kell készíteni, tartósnak, száraznak, tisztának, por-, zsír- és rozsdamentesnek kell lennie. Az új felületeket, függően a felület fajtájától, megfelelő alapozó készítménnyel kell kezelni. A glettelt vagy nagyon intenzív színű festékkel bevont falakat és mennyezeteket alapozó festékkel kell kezelni, pl. MAGNAT PRIMER. A ragasztó- és mészfestékek fedő rétegéit, valamint a hámló és nehezen tapadó régi festékrétegeket el kell távolítani. A jó minőségű emulziós festék fedőrétegeket enyhén tisztítószeres vízzel kell megtisztítani. Az egyenetlenségeket és a repedéseket a megfelelő beltéri glettel kell kisimítani, majd alapozóval festeni, pl. MAGNAT PRIMER. A beázás, a nikotin és az olajfoltokat erre dedikált festékkel kell kezelni. A lazán kötött, erősen nedvszívó és elmeszesedett felületeket a megfelelő alapozó szerrel kell kezelni. Az üvegszálas tapétákat közvetlenül kell festeni vagy követni kell a gyártó erre vonatkozó egyéb utasításait. Az új fémelemeket rozsdavédő festékkel kell biztosítani. Vegye figyelembe, hogy a felület megfelelő előkészítése és az ajánlott eszközök használata a festék nagy hatékonyságát eredményezi.

Festés – a festéket alaposan fel kell keverni, nem hígítható vízzel. Nem adható hozzá mész, valamint nem keverhető más típusú emulziós festékkel. A különböző gyártási tételű, de ugyanazon színű festékkel történő festés esetén egy gyűjtő edényben homogenizálni kell ezeket a színeltérések elkerülése miatt. Két rétegben kell felvinni a festéket MAGNAT henger (természetes, 13-19 mm szálhosszúságú) vagy szórás segítségével. Alaposan és egyenletesen kell felvinni ugyanazt a mennyiségű festéket minden egységnyi fal- vagy mennyezetfelületre. Az utolsó vonásokat a hengerrel egy irányban kell végezni. A következő festékréteg legkorábban 2 óra múlva vihető fel. A festékréteg 28 nappal a festési munkálatok elvégzése után nyeri el végleges tartóssági tulajdonságait. A foltok és a „problémás” szennyeződések eltávolítása az érdes, egyenetlen felületekről nehézséget okozhat. A festési munkálatok a felület és a környezet +10 °C-tól +30 °C-ig terjedő hőmérsékleténél végezhetők. Az eszközöket vízzel kell elmosni. A környezetvédelemre tekintettel a festékmaradék nem önthető a szennyvízlefolyóba és nem dobható ki a háztartási hulladékkal együtt. Szivárgásmentes, zárt csomagolásban tárolható és raktározható. A terméket óvni kell a fagytól és a napsütéstől. Óvja a bőrét és a szemét.

KIADÓSSÁG: legfeljebb 16 m²/L.

A termék felhasználható a gyártástól számított 48 hónapig.

 

VOC-tartalom* (illékony szerves vegyületek): EU határérték erre a termékre (A/a/WB): 30 g/l (2010).  Ez a termék legfeljebb 3 g/l VOC-t tartalmaz – egy szín kivételével – információk a műszaki lapon.

Biztonsági adatok: EUH208 1,2-benzizotiazol-3(2H)-on, 2-metilizotiazol-3(2H)-ont tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki. Tárolási konzerváláshoz használt biocid készítményeket tartalmaz: IPBC, ezüst-klorid. EUH211 Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni. P101  Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. P102  Gyermekektől elzárva tartandó. P103  Használat előtt olvassa el a címkén közölt információkat. P262 Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. P501 A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: a 225/2015. (VIII. 7.) Korm. rendeletnek, valamint a 72/2013. (VIII. 27.) VM rendeletnek megfelelően. A környezet védelme érdekében a festék maradékát ne öntsük a csatornába, és ne dobjuk a háztartási hulladék közé.

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes A munkálatok alatt és után szellőztessük ki a helyiséget a szag megszűnéséig. Szorosan zárt csomagolásban, fagytól és napsütéstől védve tárolandó. Kerüljük a bőrrel és szemmel való érintkezést. Tárolási hőmérséklet: +5 °C és +30 °C között.

PN-C-81914:2002 szabványnak, I. típus – nedvesen súrolásnak ellenáll. A termék megfelel a PN-EN-13300 szabványnak.

Higiéniai tanúsítvánnyal rendelkezik.

 

*A felület kibocsájtási osztálya A+-tól (nagyon alacsony) C-ig (magas). A felület kibocsájtási osztálya lehetővé teszi az illékony szerves vegyületek (VOC) szintjének meghatározását, amelyek a helyiség kifestése után szabadulnak ki a légkörbe.

Vélemények

Vélemény írás
A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket (cookie) használunk. Az adatvédelemre vonatkozó szabályzatunkat itt találja.