Festőhenger vagy ecset?

Szokolyi Zsuzsa, 2017. 04. 20.

A festésnél az egyes területeken különböző anyagú, méretű és funkciójú hengereket és ecseteket használunk a minőségi eredmény eléréséhez. A használt ecset megválasztásánál nagy szerepet játszik az, hogy milyen felületen dolgozunk.  Pl. Fűrészporos tapéta, ajtó és ablakkeretek, vas és fémfelületek, stb. Valamint az anyag állaga, jellege is meghatározó. 


 
Különböző területeken milyen ecseteket és hengereket használjunk?

Homlokzatfestés:

Schuller Topline P festőhenger:
100%-ban sodort poliamid szálakkal, 18 mm-es szálhosszúságával és 27 cm-es szélességével kiválóan alkalmas ásványi alapú és diszperziós festékekhez, fal-és homlokzati festékekhez, durva felületek, mint közlekedési útvonalak, díszkő, természetes kövek, járó és falfelületek, új vagy vakolt falfelületek festéséhez.

Schuller Ehklar Silverline festőhenger:
Kiváló minőségű cérnahenger szőtt poliészter szálakkal, mely finom struktúrát kölcsönöz a felületeken. Alkalmas akril festékhez, diszperziós és homlokzati festékekhez, gipszkartonhoz, és sima felületekhez egyaránt. 

Schuller Ehklar Greenline festőhenger:
Oldószerálló és folyadékbiztos, ezért kifejezetten ajánlott műgyantázáshoz, diszperziós kül-és beltéri falfestékekhez, enyves festékek, olajfestékek felfestésére.

Lakkozás:

Bár a Schuller Ehklar Greenline hengert a homlokzati festékeknél már megemlítettük, lakkozáshoz is kiváló a fentebb felsorolt tulajdonságainak köszönhetően.

Kana Kanaporen Fine szivacshenger: Az egyik legalkalmasabb festőhenger lakkozáshoz, ugyanis finom szivacs anyaga biztosítja a kényes, sima felületeken is a precíz munkát. Használható oldószer tartalmú lakkokhoz, vízbázisú lakkokhoz és rozsdagátló bevonatokhoz egyaránt.

Schuller velúrhenger: 4 mm-es gyapjúszálból készült, aminek köszönhetően kiváló egyenletes anyagleadással tudunk vele dolgozni. Alkalmas parkettalakkozásra és egyéb lakkok felkenésére is.

Lazúrozás:

Nagy szerencsénkre a ma használatos és forgalomban lévő festőszerszámok alapanyaguknak, azok minőségének és kialakításuknak köszönhetően számos területen felhasználhatók. Például a szivacs és a velúrhenger az enyves ragasztófestékek és lakkok mellett helyt állnak lazúrozás alkalmával is.

Nagy felület lazúrozása: 

Lazúrkefe

Allround univerzális ecset

Kreatív hengerek:

A 2016/17-es falfestési trendek egyre inkább a kreatív, egyedi, designer megoldások felé hajlanak. Újra divatba jönnek a csíkos, színes, absztrakt formák így a kreatív hengerek is teret hódítanak. 

A Schuller Magic Style és Magic Style HK festőhenger durva habanyagból készül, és bár speciálisan glettanyagokhoz és vakolatokhoz fejlesztették ki, igazán egyedi megjelenést kölcsönöz otthonunk bármely helyiségében. Alkalmas beltéri falak struktúrálására.

Ezeken kívül még számos olyan termék kapható, melyek elengedhetetlen kellékként szolgálnak szobafestés, homlokzati festés, lazúrozás, lakkozás és egyéb munkálatok során, íme egy pár a legjobbakból válogatva:

Schuller Ehklar Felt festőhenger:
Anyagát tekintve szőtt poliészter szálakból, azaz cérnából készül, ennek köszönhetően tökéletes, szöszmentes munkát biztosít. Kifejezetten vízbázisú falfestékek és egyenletes felületen történő lakkok felvitelére fejlesztették ki.

Schuller Ehklar Microline festőhenger:
A szakmabeliek szerint az egyik legjobb minőségű henger 9 mm-es cérna mikroszállal. Kiváló festékfelvevő képességgel rendelkezik, így tökéletes fedést biztosít. A festőhengert leginkább lakkok, lazúrok, favédőszerek, és zománcok felviteléhez ajánljuk, mert nem szöszölődik, ezeknél a kényes festékeknél pedig ez alapelvárás.

Schuller Ekhlar radiator festő ecset: Íves kialakítása alkalmas nehezen elérhető felületek festésére (például radiátor mögött vagy sarkokban), alkalmazható rozsdavédő anyagok, alapozók és zománcfestékek, olajfestékek és lakkok felhordására.

Schuller Ekhlar lapos festőecset: Kevert sörtéjű ecset, mely alkalmas bármely területen való festésre mint műanyag, gipszkarton, lamináltpadló, külső és belső falfelületek stb . 

A teljes eszközök és kiegészítők listája a hengerek és az ecsetek oldalunkon található.

Vélemények

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket (cookie) használunk. Az adatvédelemre vonatkozó szabályzatunkat itt találja.