Falmatrica, faltetkó és falpanel

Szokolyi Zsuzsa, 2016. 07. 04.

Falainkat a hagyományos festésen kívül egyéb módon is színesíthetjük. A leggyakoribb és legkedveltebb eljárás még mindig a párhuzamos falak más-más színnel történő festése, ám ettől mi sokkal kreatívabbak vagyunk.

Manapság igen elterjedtek a különböző motívumok a falakon is. Ezek lehetnek szinte bármilyen alakúak,különleges ábrák, saját ízlésünktől függ, milyet választunk.
Falpanelek segítségével például igazi dögös nappalit és előszobát vagy izgalmas hálószobát varázsolhatunk. A falpanel alapanyaga bambusz és cukornád, ebből adódóan teljesen természetes, adalékmentes, bio falpanelnek is nevezik.


A panel alapozása után egyszerűen felvihető a kívánt színárnyalat, nem igényel nagy hozzáértést.

A másik nagyon frappáns, de annál egyszerűbb megoldás a falmatrica.

Ezek már egész rég megtalálhatók az üzletekben, különböző méretben és mintával. A falmatricák igen masszív műanyagból készülnek, így hosszú időn át dísze lehet otthonodnak. A megvásárolt matricákat PVC papírra nyomtatják, így szállítás közben sem sérülnek egykönnyen. Felragasztásuk pontosan olyan mint bármely más matricánál, egyszerűen lehúzható a PVC ívről és ha mégsem tetszik a kiválasztott helyen vagy megtörik a felragasztás során, akár még 2-3 alkalommal is leszedhető és újra felragasztható. A legjobb, hogy nem csak falon, de tükrökön, bútorokon, ajtókon, hűtőn és egyéb helyen is kiválóan viselkedik.  

A falmatricához hasonló faltetoválás is nagy teret hódít a lakberedezés területén. A két stílus igen hasonló, annyi különbséggel, hogy a falmatrica egyszerűbben felhelyezhető és mozdítható, míg a faltetoválás-csakúgy mint az emberi bőrön- végleges megoldásként szolgál.

Persze csak amíg le nem szedjük a tapétát... 

Vélemények

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket (cookie) használunk. Az adatvédelemre vonatkozó szabályzatunkat itt találja.