BioRid Penészgátló Festék

Cikkszám: FE001031
Kimagasló páraáteresztő képességű, mikropórusos szerkezetű "lélegző" penészálló falfesték, mely magába szívja a nedvességet és szárazon tartja a falakat. Alkalmazásával gyors párafelvétel és leadás alakul ki, így a penészgomba spórái nem tudnak kicsírázni, terjedni. Összetételének köszönhetően hosszú távon minimalizálja a páralecsapódást (kondenzációt), ezáltal kiváló penészedésgátló és antibakteriális tulajdonságú. A Tikkurila BioRid használatával megelőzhetőek a penészgomba által okozott egészségkárosító hatások, valamint a vakolat és a falak gyors állagromlása. A színe matt fehér, de pasztell színekben színezhető. Költséghatékony kiszerelés*
db
19 000 Ft
4 222 Ft/ l
Raktáron
BioRid nedvességeltávolító bevonat
 • Szín:
  Fehér
 • Gyártó:
  Tikkurila
 • Alkalmazási terület:
  Belső falfelület , Nedves falfelület , Új, vakolt falfelület , Beltéri fémfelület , Betonfelület , Téglafal , Tégla , Raktár, műhely , Lakóépület , Pince , Parkolók
 • Felhordás típusa:
  Ecset , Rövid szőrű henger
 • Hígítás típusa:
  Vizes hígítású
 • Kiadósság (m2):
  8-10
 • Kiszerelés:
  4.5 l
 • Száradási idő:
  8-12 óra

Alkalmazható lakóépületben, fürdőszobában, konyhában, mélygarázsban, élelmiszer és egyéb ipari üzemekben, ahol követelmény a mennyezet és a falak tisztán, szárazon tartása, penész elleni védelme. Környezetbarát, vegyszer és káros anyagok kibocsátásától mentes termék.

A penészedés nem csak esztétikai probléma. Egyes penészgombák által termelt mikotoxinok növényi, állati és emberi sejteket egyaránt károsító méreganyagokat állítanak elő. Az élelmiszerekben természetes módon képződő legveszélyesebb méreganyagok közé tartoznak. Egy ismert probléma az élelmiszergyártó üzemekben, a mennyezetről lecsöpögő kondenzvíz, mely toxinokat tartalmazva megfertőzi a gyártósoron futó élelmiszert.

Hogyan kell használni? Tisztítás, alapozás, festés

Hatékonysága elsősorban a kezelt terület nagyságától függ. Minél nagyobb felületen alkalmazzuk a BioRid-et, annál jobb és tartósabb eredményt érhetünk el. Egy négyzetméterre felvitt BioRid képes akár 500 ml vizet elraktározni, mivel nagyságrendileg 18000 m2, azaz kb. 2 futballpálya méretű relatív felszívó felületet hoz létre. A nagyobb felületen pedig hamarabb párolog el a víz. A légtér páratartalmától függően 600-1000g/m2 felhordása szükséges. A rendszer elemei még a BioWash tisztító-lemosó, és a ProSeal alapozó.

Mikroporózus szerkezete lehetővé teszi, hogy amint a fal hőmérséklete meghaladja a harmatpontot, a pórusokban tárolt víz rögtön elpárolog, majd szellőztetés alkalmával a pára gyorsabban távozik a légtérből, mint hagyományos falfesték használatakor. A felület így gyakorlatilag mindig száraz marad. A létrejött vízmentes környezetben nem tud sem a penész, sem az alga és a moha megtelepedni. Ellentétben a hétköznapi anti-penész festékekkel, melyek csupán rövid ideig ható koncentrált vegyszereket tartalmaznak, a BioRid rendszer vegyszerek nélkül, fizikai folyamat által fejti ki hatását akár évtizedekig. Egyik természetes összetevője a zúzott vulkanikus lávakő, melynek meleg érzetet keltő és baktériumképződést gátló hatásai ismertek.

Hőszigetel is, mivel a festett területen nagyobb a hőmérséklet. Emiatt a száraz és meleg falazat kevésbé szívja magába a koszt, port és egyéb organikus anyagokat. Karbantartása egyszerű, későbbi szennyeződés esetén BioWash lemosóval kell megtisztítani a falat.

Az alábbi 1500-szoros elektronmikroszkópos felvételen a BioRid mikropórusos szerkezete és egy hagyományos penész elleni festék látható.

 BioRid mikro felépítése  hétköznapi penészgátló
Tikkurila minőség Hagyományos anti-penész festék

 

Tesztek

A MycoMeter által végzett laboratóriumi vizsgálatban egy gipszkarton lapot tettek ki extrém párás körülményeknek. Ahogy a fotón is látható, a felső rész kezeletlen volt, és jelentős penészképződés alakult ki. Alul BioWash lemosóval lett megtisztítva, ami önmagában is szinte teljesen meggátolta a penészgombák megjelenését. Középen a BioWash, ProSeal és a BioRid penészgátló együttes használata teljesen megszüntette a problémát.

Hatékonyságát nem csak kutatóintézetek igazolták, hanem a gyakorlatban is bevált. Számos hazai gyógyfürdőben, élelmiszergyárban is bizonyított. 

A BioRid rendszer nem hatékony a csapadékvíz és a talajból felszálló nedvesség ellen.

* Vásárlói visszajelzések alapján egy kedvezőbb árú változatot is kínálunk, kisebb felületekre. A gyári 9 literes mellett, egy 4.5 literes változatot is forgalmazunk kimérve. Eredeti gyári dobozban csak a 9 literest tudjuk szállítani.

Vélemények

5.0 (3 értékelés)
Vélemény írás
 • 2 éve
  Remény
  Nekünk két kisgyerek mellett a penészes falakkal is küzdenünk kellett. Akármit csináltunk a hőhíd miatt Novembertől Áprilisig havonta kellett vegyszeres tisztítást végeznünk. Mindhárom szert bevetettük, ezidáig jók a tapasztalataink, kíváncsiak vagyunk hogy válik be a télen.
 • 4 éve
  Siker
  Folyamatosan előjött a penész a hálóban, de már nem akartam tovább kemikáliákkal bombázni a falat. Egy ismerőstől hallottam erről először. Festés után nem volt semmi kellemetlen szag a szobában, hamar száradt, és azóta nincsenek penészfoltok a falon. Nem volt olcsó, de ha többet nem kell spray-el fújkálni a visszatérő penész miatt, akkor megéri.
 • 4 éve
  Fürdőszoba
  Nálunk míg mészfestékkel volt kifestve a fürdő, nem volt penész problémánk soha. Aztán próbáltuk diszperzitessel, és szépen megjelent a penész az ablak feletti plafonon. Bioriddel 2 hónapja festettünk újra, reméljük megszűnt a probléma!
A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket (cookie) használunk. Az adatvédelemre vonatkozó szabályzatunkat itt találja.