Mire jók a hőálló festékek?

Szokolyi Zsuzsa, 2016. 07. 28.

Azt, hogy milyen festéket használunk szobáink falain, kerítésen, egyéb fa vagy fém felületeken, már tudjuk. De mi a helyzet azokkal a területekkel, amelyek valamilyen hatásnak vannak kitéve? Például magas hőnek. Erre is létezik megoldás. 


Vegyünk például egy régi grillsütőt, melyet leginkább a nyári hónapokban használunk és egy-egy kerti party után zsírosan, koszosan áll a garázsban, rosszabb esetben az udvaron. Az időjárási viszonyok csakúgy mint bármely más kerti bútornál vagy használati tárgynál, igencsak megviselik ezeket az eszközöket. Télen persze nem foglalkozunk vele, eszünkbe se jut, aztán amikor kedvünk lenne egy kerti partyhoz, jön a felismerés: Hogy néz ki ez a grillsütő?A grillsütők igen nagy munkabírásúak, magas hőfokot képesek elviselni, ám cserébe igénylik a törődést. Az Alkyton hőálló festéket pontosan erre a célra használhatjuk, megőrizve a sütő élettartamát, esztétikai szépségét, sőt ételeink minőségét is. 

Az Alkyton hőálló festék  fekete és ezüst színben vásárolható meg, új és használt, igénybevett felületeken egyaránt alkalmazható. Tulajdonságait illetően 750 fokig hőálló, beltéri vagy kültéri de fedett területeken. Alkalmazása már igénybevett felületen csak alapos tisztítás után ajánlott! Higítani tilos, használata előtt alaposan fel kell keverni. Alkalmazható még autók kipufogóján, hősugárzókon, kályhák festésére, bojler csatlakozásokon, stb.

Vélemények

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket (cookie) használunk. Az adatvédelemre vonatkozó szabályzatunkat itt találja.