Meszeltek a postaköltségnek! 10.000 Ft feletti vásárlásnál ingyenes a házhozszállítás.

Festőhenger vagy ecset?

Szokolyi Zsuzsa, 2016. 09. 01.

A festésnél az egyes területeken különböző anyagú, méretű és funkciójú hengereket és ecseteket használunk a minőségi eredmény eléréséhez. A használt ecset megválasztásánál nagy szerepet játszik az, hogy milyen felületen dolgozunk. Pl. Fűrészporos tapéta, ajtó és ablakkeretek, vas és fémfelületek, stb. Valamint az anyag állaga, jellege is meghatározó. 


Nézzük meg, a különböző felületeken milyen ecseteket és hengereket használhatunk:

Kana Blaugold Epoxy festőhenger:

A henger mindössze 10 cm nagyságú, így szinte bármilyen felületen hatékonyan dolgozhatunk vele. Alkalmazható kül-és beltéri falfelületen, fémen, fán, fűrészporos tapétán vagy akár gipszkartonon.

Kana Deluxe diszperziós és homlokzati festőhenger: Ez a speciális velúr anyagú henger 21mm-es szálhosszal rendelkezik, így homlokzati festékekhez, alapozókhoz, diszperziós festékekhez alkalmas. Vakolt falfelület vagy betonfelület festésére kiváló, mivel szálai olyan felületeket is elérnek, melyeket hagyományos rövidszálú hengerrel nem tudnánk hatékonyan lekezelni.

Kana Epoxy festőhenger lakkokhoz: Poliamid anyagból készült, alkalmas műgyanta, oldószeres festék és lakkok felvitelére.

Kana Flock lazúr festőhenger: Bársony anyagú kialakítása alkalmas lakkozáshoz, lazúrozáshoz, zománc-és olajfestékekhez.

A photo posted by Matthias Forsström (@m8iaz) on


Kana struktúra kreatív festőhenger:
Kinézete ugyan nem túl bizalomgerjesztő, de igazán különleges hatást érhetünk el ezzel a hengerrel. A hozzá rögzített szivacscsíkok garantálják falaink egyedi kinézetét. Alkalmas fűrészporos tapéta, gipszkarton és egyéb beltéri falfelület megmunkálására.

Kana falkefe: 30x100 mm-es méretű,műszálas anyagú. Alkalmas lambériák, kül-és beltéri fafelületek, fa és fémfelületek kezelésére.

Schuller Ekhlar radiator festő ecset: Íves kialakítása alkalmas nehezen elérhető felületek festésére (például radiator mögött), alkalmazható rozsdavédő anyagok, alapozók és zománcfestékek, olajfestékek és lakkok felhordására.

Schuller Ekhlar lapos festőecset: Kevert sörtéjű ecset, melyalkalmas bármely területen való festésre mint műanyag, gipszkarton, lamináltpadló, külső és belső falfelületek stb .

A teljes eszközök és kiegészítők listája a hengerek és az ecsetek oldalunkon található.

Vélemények

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket (cookie) használunk. Az adatvédelemre vonatkozó szabályzatunkat itt találja.