Kreatív faldekoráció táblafestékkel

Szokolyi Zsuzsa, 2017. 11. 14.

A táblafestéket leginkább csak az általános iskolából, egyetemről ismerhetjük. Ezen tanultunk meg betűket és számokat írni, egyenleteket levezetni vagy felelésnél bemutatni, mégis mit sikerült elsajátítani az előző órákról. 

Kreatív ötletek a használatraforrás: Pinterest


A táblafesték azonban ma már nem csak ezt a célt szolgálja, illetve használatát tekintve igen, de nem csak az iskolában. Egyre gyakrabban fordul elő irodák falain, gyerekszobákban, vagy konyhákban. Mágneses festékkel kombinálva új dimenziók nyílnak meg a faldekoráció terén.

Fekete táblafesték a konyhában
forrás: 35 West Design


Maga a festék összetétele akril alapú, némi adalékanyaggal vegyítve. Állagát tekintve igen szilárd, gyorsan kell vele dolgoznunk, ha már házilagos megoldáshoz folyamodunk. Irodai alkalmazása során rengeteg lehetőségünk van, miképp használjuk a táblafestékkel kezelt felületeket. Lehet ez üzenőfal a következő műszak felé, konyhai bevásárlólista, de tárgyalótermekben is kiválóan megállja a helyét egy-egy előadás alkalmával. Talán még a Flip Chart táblákkal is vetekszik...?

Remek ötletek otthoni iroda kialakításához


Gyermekszobákban is tökéletes, mert könnyebb tisztítani, mint mondjuk egy fűrészporos tapétát, és a gyermek kedvére firkálhatja anélkül, hogy bárki is rászólna: Nem szabad!

Kedvükre firkálhatnak a gyerekek a fekete falra
forrás: Made by Girl


Tehát a szülők és a gyermekek részéről is igen praktikus, ha a takarítását tekintjük, és azt, miképp segíti gyermekeinket a szellemi és kreatív fejlődésben. Manapság elterjedt a használata a konyhák falain is, mint családi üzenőfal, vagy bevásárlólista, de a konyhapultot ezzel lefestve nyugodt szívvel foghatunk hozzá a hétvégi főzőcskéhez.

Egy a lényeg: a gyerek előtt mindig legyen kréta!

Vélemények

  • Mihalik Annamária 7 éve
    Mi is a gyerekek szobájában használtuk, persze csak egy falon, mert túl sötét lett volna a szoba. De működik azóta is, mindig van rajta valami :)
    Válasz
A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket (cookie) használunk. Az adatvédelemre vonatkozó szabályzatunkat itt találja.